Які бувають начинки для тортів

У кожного з нас є свій улюблений торт. Хтось у захваті від вершкової ніжності Наполеона, комусь до душі кавово-горіховий смак Естерхазі, а для когось найсмачніше - кисло-солодке поєднання шоколаду й апельсина. Начинки для тортів відіграють ще й естетичну роль. Саме тому на кондитерських вітринах найапетитніший вигляд мають тортики в розрізі з соковитими прошарками крему, фруктів, ягід або горіхів.

Начинки для тортів: гайд за видами та смаками

У смаку, як і у кольору, є своя палітра. Він може бути яскравим, ніжним, з різними відтінками солодкості та кислинки. Кондитери грають зі смаками ніби художники фарбами. Виділимо найпопулярніші види начинок для тортів.

Креми

Складно уявити торт без кремових прошарків. Найбільш затребувані - класичні рецепти: заварний, вершковий, масляний, сметанний. З дитинства нам усім знайоме поєднання згущеного молока і масла. А в сучасних виробах дедалі частіше використовують варіанти кремів зі збитого крем-сиру (буко, маскарпоне, рікотти).

Фруктові та ягідні начинки

Фрукти і ягоди можуть бути в абсолютно різному форматі: цільні, порізані, у вигляді мусу або пюре. Серед класичних поєднань багатьом до душі бісквіт із масляним кремом і шматочками сезонних фруктів, а також вишні в шоколадному торті. Чудовим виходить мікс легкого чізкейку та екзотичних фруктів: манго, маракуї, ківі. Іноді фрукти або овочі використовуються як основний інгредієнт тіста. Наприклад, популярні морквяні вироби та ПП-десерти з банана без цукру.

Желе

Яскраві прозорі шари мають чудовий вигляд як усередині тортів, так і в якості зовнішнього декору. Це чудовий варіант для святкових частувань, коли хочеться додати урочистості фарб і настрою. Желе може як бути однорідним і однотонним, так і містити вкраплення фруктів.

Шоколад

Шоколадні види начинок для тортів, можливо, найулюбленіші та найзатребуваніші. Ганаш із білого або молочного шоколаду використовують у брауні, класичному Празькому торті, Опері. Також із продукту роблять муси, креми, глазур, використовують у вигляді дропсів. Популярний десерт"Три шоколади" з ніжною мусовою текстурою.

Горіхові начинки

Величезне розмаїття горіхів дає змогу створювати красиві та смачні кондитерські шедеври. Подрібнені волоські горіхи, пластівці мигдалю, хрусткий смажений арахіс, фісташкова паста - все це вже стало класикою. Але для багатьох фаворитом залишається Київський торт із білково-горіхових коржів, вкритих вершковошоколадним кремом.

Джеми та конфітюри

Самі по собі джеми та конфітюри досить солодкі й можуть перебивати смак коржів. Тому для балансу часто використовують начинки з кислинкою: джеми зі смородини, яблучне повидло, апельсиновий конфітюр.

Незвичайні начинки

Нові ідеї начинок для торта передбачають оригінальні поєднання продуктів. Дедалі популярнішою є комбінація груші та горгонзоли, додавання ароматних трав або лікерів. Цікавий вигляд мають лавандові прошарки, райдужні бісквіти, вкраплення маршмеллоу.

Як вибрати начинку для торта

При виборі начинки орієнтуйтеся на свої уподобання. Ласунам завжди припадуть до душі шоколадні наповнення. Якщо хочете легкий десерт, віддайте перевагу варіанту з мусом або желе. Також стануть у пригоді такі рекомендації:

  1. Обираючи фруктові начинки, краще віддавати перевагу місцевим сезонним фруктам. Вони будуть ароматнішими та насиченішими, ніж привезені з теплих країн і недостиглі.
  2. Якщо шукаєте торт під захід, спробуйте об'єднати їхні стилі. Наприклад, для весілля підійде виріб із ніжним декором і таким же легким повітряним вмістом.
  3. Обираючи частування для великої компанії, пам'ятайте, що у гостей можуть бути алергії. У такому разі краще виключити начинки з арахісом, мигдалем та іншими алергенами.
  4. Враховуйте умови зберігання начинки та місцевий клімат. Якщо в приміщенні, де стоятиме торт, спекотно і волого, виріб може "поплисти".

Готуючи торти самостійно або вибираючи ласощі в кондитерській, не бійтеся експериментувати. Відкривайте для себе нові смаки!



btn