Найпростіший торт у домашніх умовах

Порадувати гостей смачними солодощами до чаю можна навіть без кондитерських навичок. Якщо ви не готові возитися з борошном і дріжджами, можна зробити найпростіший торт у домашніх умовах. Він готується без випікання, а отже, позбавляє переживань, підніметься корж чи ні, пропечеться тісто чи залишиться сирим. Такий десерт виходить у кожного, і зараз ми розповімо, як його приготувати.

Рецепт простого торта в домашніх умовах

Варіантів тортів без випічки безліч. Принцип їхнього приготування досить простий. Тому освоївши один рецепт, можна експериментувати з новими смаками. В основі таких десертів зазвичай використовується печиво, до якого додається прошарок у вигляді крему, мусу або суфле. Приготування займає кілька хвилин. Але якщо у вашому торті є мусовий і желейний прошарок, потрібно потримати його в холодильнику для застигання.

Розглянемо покроковий рецепт на прикладі легкого шоколадно-бананового тортика.

Склад та інгредієнти

Для приготування цього десерту на 8 осіб знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 банани (можна взяти стиглі або навіть трохи перестиглі);
  • 200 г пісочного печива;
  • 90 г вершкового масла;
  • 400 г сметани;
  • 100 молока;
  • 10 г желатину;
  • 60 г цукру;
  • 45 г какао.

Великий плюс цього тортика - замінність інгредієнтів. Оскільки банани використовуються як фруктовий прошарок і не є компонентом тіста, їх можна замінити на інші фрукти, які у вас є. З шоколадним смаком чудово поєднується груша, ківі, манго, а також будь-які сезонні ягоди.

Пісочне печиво найбільш просте і зручне для формування коржа. Але його цілком можуть замінити крекери або галети.

Якщо ж у вас немає какао, не обов'язково йти по нього в магазин. Без цього інгредієнта вийде не менш смачний сметанний тортик.

Технологія приготування

Оскільки десерт готується без духовки, зробити його буде комфортно навіть у найспекотніший день. А для економії часу рекомендуємо заздалегідь підготувати всі інгредієнти та підручні засоби: блендер, глибоку тарілку для тіста, роз'ємну форму.

Покроковий рецепт шоколадно-бананового торта без випічки:

  1. Підготуйте желатин. Для цього наполовину наповніть склянку теплою водою, висипте 10 г желатину, добре перемішайте.
  2. Подрібніть печиво до стану дрібної крихти. Найшвидший спосіб - використовувати блендер. Але якщо його немає, можна помістити печиво в пакет і розкачати качалкою або звичайною пляшкою.
  3. Приготуйте основу. Для цього подрібнене печиво змішується з розтопленою олією, добре вимішується. Суміш викладається в роз'ємну ємність. Щоб тортик добре тримав форму, основу потрібно утрамбувати і на кілька хвилин прибрати в морозилку.
  4. Приготуйте мус. Для цього в сотейник або невелику каструлю потрібно налити молоко, додати цукор, нагріти. Після розчинення цукру всипте какао і додайте підготовлений на першому етапі желатин. Нагрійте все і перемішайте, але не дайте рідині закипіти, щоб желатин не втратив властивості. Вимкніть вогонь, додайте в каструлю сметану, знову все добре перемішайте.
  5. Зберіть торт. Дістаньте з морозилки відпочилий корж, викладіть поверх нього нарізані банани або інші фрукти, залийте шари готовим мусом. Потім потрібно прибрати десерт у холодильник мінімум на 2 години, щоб застиг желатин.

На цьому все - найпростіший торт у домашніх умовах готовий. За бажанням його можна прикрасити горішками, кремом зі згущеного молока, ягодами, кокосовою стружкою або зробити будь-який декор на ваш розсуд. Такий тортик стане і прикрасою святкового столу, і приємним доповненням до чаювання.

btn