Весільні торти: тренди 2025 року

 

Подача торта — один з найважливіших заключних моментів весілля, на який чекають і молодята, і гості. Щоб фінальний акорд свята пролунав ефектно, важливо вибрати смачне наповнення і декор кондитерського виробу, що запам'ятовується. У 2025 році весільні торти стали кулінарними шедеврами, які гарантовано привернуть увагу та отримають високу оцінку.

Мінімалізм і елегантний дизайн

Одна з основних тенденцій 2025 року — інтеграція весільного торта в загальну концепцію свята. Це означає, що дизайн кондитерського виробу вже не відокремлений, а збігається за стилем і колірною гамою з інтер'єром, одягом, оформленням столу. Наприклад, торт може стати центральною фігурою квіткової галявини, фруктової композиції, віньєток або більш фантастичної інсталяції, яку підкаже креативність дизайнера.

Лаконічність залишається найбільш затребуваною в декорі кондитерських виробів. «Голі» торти, які стали популярними минулого року, продовжують залишатися затребуваними. Це кондитерські вироби, в яких повністю або частково відсутнє зовнішнє покриття. Ефектний зовнішній вигляд створює чергування коржів і прошарку, причому воно не обов'язково має бути рівномірним і акуратним. Вважається, що торти стильні, якщо їх ніби недбало зібрали нашвидкуруч. З ними відмінно поєднуються природні елементи декору:

  • живі, сухі або їстівні рослини;
  • свіжі фрукти та ягоди;
  • імітація деревини.

Таке оформлення підходить для весілля в рустикальному або етнічному стилі.

Також на піку популярності елегантні торти 2025 року з рослинним декором різних видів. Кондитерська флористика включає живі квіти і сухоцвіти, а також рослинні елементи з крему, рисового паперу або мастики. Ідеально, якщо вони точно повторюють букет нареченої та оформлення інтер'єру. Також у кондитерську моду повернувся ретродизайн у стилі 70–80-х років з пишними букетами троянд, розміщеними спіраллю або півмісяцем.

Колірна гама модних весільних тортів може бути монохромною, але не обов'язково білою. У тренді й інші кольори, соковиті та насичені:

  • рожевий;
  • помаранчевий;
  • зелений;
  • синій.

Це пов'язано з тим, що дедалі більше наречених відмовляється від білих суконь, віддаючи перевагу улюбленим відтінкам. Тому не варто дивуватися, побачивши на весіллі навіть чорний або графітовий торт у тон вбранню молодят і гостей.

Незвичайні форми і текстури

Для багатолюдних весіль залишаються актуальними багатоярусні торти. Кондитери пропонують цікаві поєднання — окрему фактуру та колір для кожного ярусу. Наприклад, нижній «поверх» червоного відтінку з оксамитовою поверхнею, а верхній — гладкий і білосніжний. Це має вражаючий вигляд за умови правильного підбору рельєфу поверхні та відтінку. Також у тренді весільні торти в стилі сюрреалізму, коли яруси розташовані не рівно, а під різними кутами. Прекрасний вибір для шанувальників творчості Сальвадора Далі.

Для великої кількості гостей є й інші рішення. У 2025 році в тренді довгі торти прямокутної, хвилеподібної або довільної геометрії. Вони оптимальні, якщо для гостей накриті не окремі столики, а загальний довгий. Одноярусні круглі кондитерські вироби великого діаметра теж у трендах.

Для модних текстур у 2025 році характерні багатовимірність і об'ємність. Минулого року викликали фурор торти стильні з декором з повітряного рисового паперу. Прозорі квіти, романтичні вітрила, пишні волани й абстрактні хвилі залишаються популярними й у 2025-му, оскільки мають стильний та ефектний вигляд. Вони чудово комбінуються з елементами з вафельного паперу та їстівного шовку, а також класичного крему.

Нові смакові поєднання

У 2025 році в тренди повернулося багато традиційних смаків, популярних у різний час. Класикою на весілля вважається поєднання вершків і свіжої полуниці з ваніллю або кавового просочення і шоколадного крему.

При цьому набирають популярності незвичайні продукти, які під час додавання до традиційних створюють новий смак. Це тропічні фрукти, японська намелака, паста пандан.

Крім фруктів, торти 2025 року можуть містити овочі. Кондитери використовують капусту, артишоки, авокадо як прошарок між коржами і для прикраси поверхні.

Використання натуральних інгредієнтів

Тренд на здорове харчування тримається вже кілька років, і його підхопили навіть кондитери. Знизити кількість білого цукру допомагають солодкі ягоди та фрукти, свіжі та сушені, мед, стевія, глюкозний сироп.

Штучні барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку, маргарин, пальмова олія здешевлюють весільні торти, але при цьому шкодять організму. Замість них кондитери використовують натуральні спеції з різним ароматом і кольором, вершкове масло і смакові добавки. Замовляючи торти стильні та корисні, можна уточнити список інгредієнтів для тіста і начинки, а також перелік можливих алергенів.

btn