
Як правильно зберігати десерти, щоб вони не втратили смак

-
Як правильно зберігати десерти, щоб вони не втратили смакуСвіжі десерти найсмачніші, але не завжди вдається скуштувати щойно приготований тортик. Щоб виріб зберіг смакові якості, важливо враховувати термін придатності торта й умови його зберігання. Навіть наступного дня і через добу після купівлі або приготування ласощів можна насолодитися їхнім початковим смаком, ароматом і текстурою.
Важливість правильного зберігання десертів для збереження смаку і свіжості
Десерти - це величезна категорія виробів, які відрізняються за складом і способом приготування. Багато з них мають м'яку структуру, кремові компоненти і швидкопсувні інгредієнти в складі. Візьмемо для прикладу класичні бісквіти з прошарками сметанного крему або крем-чизу. За правильного зберігання тортів у холодильнику не більше трьох діб їхня текстура, оптимальна просоченість коржів і свіжість начинки не зміняться. Якщо ж залишити такий виріб надовго за кімнатної температури, верхній шар крему може обвітритися, коржі - розм'якнути, а молочні інгредієнти - стати комфортним середовищем для розвитку бактерій. При цьому під загрозою буде не тільки смак, а й безпека такого виробу.Основні принципи зберігання десертів
Коли ви купуєте солодощі, на них зазвичай вказується термін придатності. Щоб вони дійсно зберегли свої властивості до кінцевої дати, важливо дотримуватися простих принципів:Вологість і температура зберігання. Кремові торти можна тримати в холодильнику за температури від +2 до +6°С і вологості 60-70%. Шоколад же не потрібно прибирати в холод. Для нього оптимальна температура від +15°С до +18°С. Здобну випічку можна зберігати за кімнатної температури і вологості 50-60%.
Ніяких перепадів. Зберігання тістечок і тортів, особливо з кремовими і мусовими начинками, має бути стабільним. Не діставайте ласощі надовго з холоду. Постійне нагрівання й охолодження може негативно позначитися на смакових якостях: з'явиться кислинка або гірчинка.